Welkom op de groepspagina van de Papegaaien!

Wij zijn de eerste groep op de Pastoor van Arsschool.

Wij zijn met 14 kinderen van 7 tot 9 jaar oud. Onze juffen heten juf Anne-Marie (ma-do) en juf Anne ( ma/ vrij). In de groep is er ondersteuning van juf Tamara (ma-vrij)

We werken hard om het lezen, rekenen en schrijven goed te leren. We werken in werkboeken en soms op de computer, maar leren ook door het zelf te doen op allemaal verschillende manieren. Dat maakt het leren leuk en fijn.  

Naast het leren is er ook nog tijd voor spel en ontspanning. Dat is fijn na al dat leren. In de ochtend gaan we buitenspelen, maar mogen we ook binnen nog een keer spelen.  Op het keuzebord kunnen we een spel-activiteit kiezen. Ook met lezen mag je aan het einde van de les een lees-spel-activiteit kiezen op het keuzebord.

En omdat we de kinderen brede ontwikkelingsmogelijkheden willen geven, hebben we naast 2 keer per week gym ook 2 keer per week muziekles en 1 keer per weer kunst (beeldende vorming).

Gymnastiek hebben we op dinsdag en donderdag. Kunst hebben we op dinsdag. Muziek hebben we op donderdag en vrijdag.

In de klas doen we regelmatig Rots en Water oefeningen. Deze oefeningen helpen ons met concentreren, samenwerken en voor jezelf opkomen.