De Parkieten vormen samen met de Uilen de onderbouw.

In deze groep zitten leerlingen in de leeftijd van 7 tot 9 jaar. Op dit moment zitten er 16 leerlingen in de Parkieten. Op maandag en dinsdag staat juf Karin voor de groep. Op woensdag t/m vrijdag juf Nicolette.


In de Parkieten starten we schooljaar 2018/2019 op Midden groep 3 niveau en Begin groep 4 niveau. Doordat we met niveaugroepen werken, is dat geen probleem binnen onze school. Het kan zijn dat beide niveaus in de Parkieten wordt gegeven, maar ook dat een leerling tijdens de reken- of leesles al in een andere groep de instructie krijgt. Daarnaast is er voor kinderen met extra behoefte de mogelijkheid dat zij in kleine groepjes buiten de klas instructie krijgen. Een groot deel van de dag houden we ons bezig met rekenen-, spelling- en leesactiviteiten.


Naast deze vakken wordt er nog tijd gemaakt voor spel. De leerlingen in de Parkieten hebben nog veel behoefte aan spel- en ontspanningsmomenten op een lesdag. In de ochtend is er naast buitenspelen een spelmoment. In de middag gaan we nog een keer naar buiten of hebben we gym- of muziekles. Zo zorgen we er voor dat er in de groep een goede afwisseling is tussen inspanning en ontspanning.


We gebruiken elke dag het keuzebord. De leerlingen kunnen dan met spel of lezen  zelf een activiteit kiezen. Daarnaast staan er ook verplichte activiteiten op. Zo leren ze ook dingen te plannen die ‘moeten’.
Met de methode Stippe Stappen leren hoe de leerlingen hoe je het werk kan aanpakken: wat is het doel, hoe ga ik het doen, ik doe het, ik kijk het na.
In de klas doen we regelmatig Rots en Water oefeningen. Deze oefeningen helpen ons met concentreren, samenwerken en voor jezelf opkomen.

Naast het werken in de klas hebben de leerlingen ook les van diverse vakleerkrachten:

- om de week op maandag kunst van juf Martje
- iedere dinsdag en donderdag gym van meester René
- iedere vrijdag muziek van juf Rosa

Nieuws uit de groep

Gymlessen

Dag
Van
Tot
Dinsdag
11:15
12:00
Donderdag
11:15
12:00

Huiswerk

Dag
Datum
Beschrijving

Agenda

Dag
Datum
Beschrijving