Welkom op de site van de Toekans

Onze groep zit op de eerste etage tussen het lokaal van de Parkieten en de Mussen in. 

De Toekans behoren, samen met de Kiwi’s en de Mussen tot de middenbouw. In de groep van de Toekans zitten in totaal 14 leerlingen. Met z’n allen streven we er naar om er een goed en gezellig jaar van de maken. Daarvoor hebben we met elkaar afspraken gemaakt, die op een poster aan de muur hangt voorzien van onze 'papieren handjes'.

Zo willen wij het in onze groep:

'Ik zorg ervoor, dat iedereen zich veilig voelt; ik sluit niemand buiten

Als ik boos ben, dan blijf ik rustig en leg uit wat er aan de hand is.

Als ik iets wil lenen van een ander, dan vraag ik het.

Ik werk op mijn eigen account op de computer

Ik neem het stilteteken van de juf over'.

 

maandag

Juf Erna

 

dinsdag

Juf Janine

Gym van meester René

woensdag

Juf Nanine

 

donderdag

Juf Erna en Sierd

Gym van meester René en Kunst van juf Anne vanaf 24 januari 2019

vrijdag

Juf Erna en Sierd

 

 

Op maandag, donderdag en vrijdag staat juf Erna voor de groep. Op de donderdag en vrijdag wordt zij ondersteund door onze stagiaire Sierd. Op dinsdag en woensdag staat juf Janine voor onze groep.

Een veilig plekje in de eigen groep, gezien worden en erbij horen zijn belangrijke onderdelen om tot leren te komen. Voor het aanleren van onze afspraken, regels en omgang met elkaar gaan we dagelijks met elkaar in gesprek.

Tussen 8.30 - 9.00 uur bespreken we het rooster van de dag, vertellen we elkaar wat we graag willen delen en oefenen we o.a. flitsen van woorden op de computer en doen we leerspelletjes op het gebied van rekenen.

Rekenen en Spelling volgen de leerlingen in niveaugroepen binnen de middenbouw. Hierdoor stemmen we het onderwijs zo goed mogelijk af op de behoefte van de leerling en de te behalen doelen.

Voor rekenen maken we gebruik van de methode: Wereld in Getallen.

Bij Spelling en Taal maken we gebruik van de methode: Staal. 

Een belangrijk onderdeel binnen ons onderwijs is Begrijpend Lezen.

Bij Begrijpend Lezen maken wij gebruik van de methode: 'Nieuwsbegrip'. Iedere week krijgen de kinderen een actuele tekst te lezen met bij behorende vragen. Via Nieuwsbegrip leren de kinderen bepaalde strategieën om een tekst goed door te kunnen lezen en te snappen. Eén van die strategieën is: voorspellen. Bij voorspellen van een tekst kijk je eerst naar de titel en de kopjes boven de stukjes tekst. Je kijkt ook naar de plaatjes. Kinderen kunnen thuis Nieuwsbegrip oefenen. Zij kunnen inloggen op de site www.nieuwsbegrip.nl met hun eigen code. 

Aardrijkskunde en Geschiedenis en Verkeer staan bij ons ook op het rooster. Dit zijn hele leuke lessen met veel afwisseling van luisteren, vertellen en doen.

 

Nieuws uit de groep

Gymlessen

Dag
Van
Tot
Dinsdag
10:30
11:15
Donderdag
10:30
11:15

Huiswerk

Dag
Datum
Beschrijving

Agenda

Dag
Datum
Beschrijving