Welkom op de groepspagina van de Toekans! 

In de Toekans zitten zestien leerlingen, negen jongens en zeven meisjes. De leerlingen zijn tussen de acht en elf jaar oud. Zij hebben elkaar al een beetje leren kennen, maar zullen dit schooljaar nog veel meer over elkaar te weten komen. Met de hele klas gaan wij ervoor zorgen dat wij een fijne en gezellige groep worden. Dit gaan wij doen door bijvoorbeeld groepsspellen te spelen, vriendelijk te zijn tegen elkaar en elkaar te helpen.

Verder werken er in de Toekans twee juffen. Op maandag staat juf Angelique de ene week voor de klas, de andere week staat zij samen met juf Denise voor de klas. De rest van de week staat juf Denise voor de klas. Ook hebben wij nog een stagiair in de klas, meester Anton. Meester Anton is er elke week op donderdag en vrijdag.

In de Toekans besteden wij aandacht aan veel verschillende vakken, zoals lezen, taal, begrijpend lezen, geschiedenis en aardrijkskunde. De vakken rekenen en spelling volgen wij in niveaugroepen. Dit betekent dat wij op ons eigen niveau in verschillende klassen rekenen en spelling volgen. Verder werken wij elke periode met een thema. Wij zullen bij alle vakken proberen zoveel mogelijk tijd aan dit thema te besteden. Wij beginnen met het thema op reis.

Naast aandacht voor de cognitieve ontwikkeling van de leerlingen is er aandacht voor onder andere de sociale en motorische ontwikkeling van de leerlingen. Zo vinden wij het ook belangrijk dat er tijd is om met elkaar te spelen of spelletjes te spelen. Hierdoor leren wij bijvoorbeeld hoe wij moeten samenwerken en hoe wij met elkaar om moeten gaan. Verder hebben wij elke dinsdag en donderdag gym van meester René. Op maandag hebben wij kunst van juf Anne. Ook hebben wij op dinsdag en vrijdag nog muziek van juf Marloes.

Gedurende het schooljaar staan er meerdere leuke activiteiten op de planning. Zo gaan wij van maandag 30 september tot en met donderdag 3 oktober met de hele school op kamp.

Wij gaan er met zijn allen een geweldig schooljaar van maken!

 

Mocht u een vraag of opmerking hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Juf Angelique: aseuren@pastoorvanars.lucasonderwijs.nl

Juf Denise: dvveen@pastoorvanars.lucasonderwijs.nl

Nieuws uit de groep

Gymlessen

Dag
Van
Tot
Dinsdag
13:15
14:00
Donderdag
13:15
14:00

Huiswerk

Dag
Datum
Beschrijving

Agenda

Dag
Datum
Beschrijving