Welkom op de groepspagina van de Uilen!

Wij zijn de eerste groep op de Pastoor van Arsschool.

Wij zijn met 14 kinderen van 6 tot 8 jaar oud. Onze juffen heten juf Anne-Marie (ma-do) en juf Angelique (vrij). Juf Laura is er 4 dagen in de week om te ondersteunen in de groep.

We werken hard om te leren lezen, rekenen en schrijven. Voor sommige kinderen is dat allemaal nieuw. Andere kinderen kunnen al wat rekenen en lezen. We werken in werkboeken, maar leren ook door het zelf te doen op allemaal verschillende manieren. Dat maakt het leren leuk en fijn.  

Naast het leren is er ook nog tijd voor spel en ontspanning. Dat is fijn na al dat leren. In de ochtend gaan we buitenspelen, maar mogen we ook binnen nog een keer spelen.  Op het keuzebord kunnen we een spel-activiteit kiezen. Er is ook altijd een verplichte opdracht. Zo leren we dat je niet altijd vrij kunt kiezen. Ook met lezen mag je aan het einde van de les een lees-spel-activiteit kiezen op het keuzebord.

En omdat we de kinderen brede ontwikkelingsmogelijkheden willen geven, hebben we naast 2 keer per week gym ook 2 keer per week muziekles en 1 keer per weer kunst (beeldende vorming).

In de klas doen we regelmatig Rots en Water oefeningen. Deze oefeningen helpen ons met concentreren, samenwerken en voor jezelf opkomen.

 Als we met Stippe Stappen werken, leren we hoe we het werk kunnen aanpakken: wat is het doel, hoe ga ik het doen, ik doe het, ik kijk het na.

                                                                    

Nieuws uit de groep

Gymlessen

Dag
Van
Tot
Dinsdag
11:15
12:00
Donderdag
14:00
14:45

Huiswerk

Dag
Datum
Beschrijving

Agenda

Dag
Datum
Beschrijving