Welkom op de groepspagina van de Uilen.

Wij zijn de eerste groep op de Pastoor van Arsschool.

Wij zijn met 13 kinderen van 6 tot 8 jaar oud. Onze juffen heten juf Anne-Marie (ma-do) en juf Karin (vrij). 

We werken hard om te leren lezen, rekenen en schrijven. Voor sommige kinderen is dat allemaal nieuw. Andere kinderen kunnen al wat rekenen en lezen. We werken in werkboeken, maar leren ook door het zelf te doen op allemaal verschillende manieren. Dat maakt het leren leuk en fijn.  

Naast het leren is er ook nog tijd voor spel en ontspanning. Dat is fijn na al dat leren. In de ochtend gaan we buitenspelen, maar mogen we ook binnen nog een keer spelen.  Op het keuzebord kunnen we een spel-activiteit kiezen. Er is ook altijd een verplichte opdracht. Zo leren we dat je niet altijd vrij kunt kiezen. Ook met lezen mag je aan het einde van de les een lees-spel-activiteit kiezen op het keuzebord.

In de klas doen we regelmatig Rots en Water oefeningen. Deze oefeningen helpen ons met concentreren, samenwerken en voor jezelf opkomen.

 Als we met Stippe Stappen werken, leren we hoe we het werk kunnen aanpakken: wat is het doel, hoe ga ik het doen, ik doe het, ik kijk het na.

 

Op deze pagina kunt u zien wat we allemaal doen.

                                                                   

Nieuws uit de groep

Kinderboerderij - 12 juni 2019

Vandaag zijn de Uilen naar de kinderboerderij geweest, maar wat een pech hadden we. Het regende enorm. Gelukkig hebben we nog wel even bij de geitjes, cavia's, kippen en konijntjes kunnen kijken. Daarna maar snel terug naar school. Wie weet kunnen we nog een andere keer.

Theatervoorstelling - 12 april 2019

Vandaag zijn we met de klas naar Koomans Poppentheater geweest naar de voorstelling Koeskoes. Een leuk en spannend verhaal over een kookwedstrijd en een stoute kikker.

De kinderen (en de juffen) hebben genoten.

Creamiddag Pasen - 29 maart 2019

Vanmiddag was de creamiddag Pasen een groot succes. Heerlijk geknutseld om mooie dingen te maken om de klas te versieren. De afgelopen weken hebben we ook al over de lente geknutseld.

Gymlessen

Dag
Van
Tot
Dinsdag
13:15
14:00
Donderdag
14:00
14:45

Huiswerk

Dag
Datum
Beschrijving

Agenda

Dag
Datum
Beschrijving
Vrijdag
19 juli 2019
Laatste schooldag. Kinderen 12.00 uur vrij.